zaterdag 11 februari 2017

Onmogelijk dat buikspreken !



Afbeeldingsresultaat voor buikspreken cartoonHoe kan je spreken met je buik? Dat is een veelgestelde vraag. Buiksprekers misleiden uw ogen en oren net zoals een goochelaar. Achteraan in de hersenen worden visuele beelden verwerkt. Auditieve informatie wordt langs de zijkant van de hersenen verwerkt. Uw ogen kunnen uw oren misleiden. Dit bleek uit een eerder experiment. Als je iemand 'gaga' ziet zeggen, maar je hoort het woord 'baba', dan zullen je hersenen dit verwerken tot 'dada'. 


Buiksprekers maken in hun show steeds gebruik van een handpop. Alle aandacht wordt op de pop gericht. Doordat ze hun kaak ontspannen en hun mond een beetje open doen, kunnen ze praten zonder hun lip te bewegen. Dat lijkt vaak zo, maar eigenlijk maken ze gebruik van hun pop om de kleine bewegingen van hun lip te verstoppen. Buiksprekers oefenen op de beweging van de mond van de handpop. Zo lijkt het alsof de pop spreekt en niet de persoon die ernaast staat. 



Niet alle letters zijn even makkelijk om uit te spreken zonder je lippen te gebruiken. Buiksprekers kennen hier enkele trucs voor. Ze gebruiken deze letters niet of ze maken een ander geluid als ze zo'n moeilijke letter uitspreken. Je hersenen worden met bijgevolg misleidt en vullen de woorden zelf aan. Ze produceren geen geluid uit hun buik, maar ze praten gewoonweg met hun keel. 
















Geen opmerkingen:

Een reactie posten