zaterdag 11 februari 2017

Huh ?! Dit heb ik al meegemaakt

Iedereen heeft wel al eens meegemaakt dat je het gevoel hebt dat je hetzelfde al eens eerder hebt meegemaakt. Dat is wat wat men een déjà vu noemt. ' Al eerder gezien' is de vertaling vanuit het Frans. Psychologen noemen het wel eens een psychische of een neurotische storing. Sommige mensen geloven dat men een gebeurtenis al eens heeft meegemaakt in hun vorige leven. Wetenschappers hebben voor dit fenomeen wetenschappelijke verklaringen.

Een déjà vu ontstaat door een kortsluiting in de hersenen. In normale omstandigheden, wordt het beeld dat men ziet, overgebracht naar de hersenen. Daar wordt het opgeslagen. Bij een déjà vu slaan de hersenen eerst het beeld op. Daarna pas worden de hersenen zich van het beeld bewust. Daardoor lijkt het alsof men het beeld als eens eerder ervaren heeft.

Een kortsluiting zou niet de enige verklaring zijn voor dit fenomeen. Andere wetenschappers beweren dat onze hersenen een denkfout maken. In onze hersenen zitten talrijke gebeurtenissen en plaatsen opgeslagen. Als men een déjà vu ervaart, verwarren de hersenen dit met een eerdere plaats of gebeurtenis.


Afbeeldingsresultaat voor deja vu


Geen opmerkingen:

Een reactie posten